Задавани въпроси

1 1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ПЛАТФОРМАТА?
Платформата е интерактивен пътеводител, който представя непознатата история на познатите местата в София. Тя разкрива пластовете история, които са скрити зад съвременния облик на столицата и включва три панела – тематични градски маршрути, дигитален пътеводител и рубрика „За децата", която включва детски книжки и онлайн игри.
2 2. КАК ФУНКЦИОНИРА РАЗДЕЛ „ТЕМАТИЧНИ ГРАДСКИ МАРШРУТИ“?
В този раздел имате достъп до тематични маршрути с избрани обекти, свързани с историята на София. Можете да ги „обиколите“ както онлайн от удобството на Вашия дом, така и разхождайки се из улиците на столицата, използвайки навигационната система. За всеки избран маршрут от този раздел Вие виждате броя на забележителностите, приблизителното времетраене, обща дължина на машрута, начална и крайна точка.
3 КАК СЕ ИЗВЪРШВА НАВИГИРАНЕТО МЕЖДУ ОБЕКТИТЕ В РАЗДЕЛ „ТЕМАТИЧНИ ГРАДСКИ МАРШРУТИ“?
За Ваше удобство, след избор на желаната от Вас локация, координатите се зареждат в Google Maps. По този начин вие можете да прецените дали желаете да стигнете от точка А до точка Б пеша, с автомобил, градски транспорт или друго.
4 КАК ФУНКЦИОНИРА РАЗДЕЛ „ДИГИТАЛЕН ПЪТЕВОДИТЕЛ“?
Този раздел е интерактивен пътеводител за избрани маршрути в Националния военноисторически музей. За разлика от раздел „Тематични градски маршрути“, който може да се разгледа и онлайн, без задължително да посещавате избраната локация, тук достъп имате единствено в музея, където ще получите уникален код, който въвеждате и чрез него отключвате пътеводителя. Нуждаете се само от личното си мобилно устройство и слушалки, за да се потопите в завладяващи разкази за нашето минало.
5 КАК ФУНКЦИОНИРА РАЗДЕЛ „ЗА ДЕЦАТА“?
Разделът „За Децата“ се състои в две смислови части – образователни онлайн книжки и интерактивни игри. С тях децата могат да се забавляват както от стационарния компютър, така и от мобилно устройство. Поднесени по подходящ и атрактивен начин, те превръщат срещата с историята в забавно пътуване във времето.

Ако имате допълнителни въпроси, моля свържете се с нас натискайки бутона по-долу. Благодарим!